Rob Latten

Rob Latten is al 20 jaar bezig met veranderprocessen. In de rol van medewerker, manager, trainer en adviseur. 

Rob is als lecturer verbonden aan de Rotterdam Business School, onderdeel van de Hogeschool Rotterdam en verzorgt lessen op het gebied van strategie, financiën en verandermanagement. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf (DeVerandermotOR.nl) dat gespecialiseerd is in het adviseren en begeleiden van ondernemingsraden bij fusies, reorganisaties en veranderprocessen.

In 2016 is zijn geheel herziene versie van zijn boek “Ondernemingsraad voor dummies”, geschreven met diverse gerenommeerde vakgenoten, verschenen. Ook het boek “OR en doelgericht communiceren” is mede van zijn hand. Rob geeft regelmatig lezingen, webinars en workshops over het thema.


 

“Natuurlijk is het belangrijk om een goede theoretische basis te hebben. Weten waar het over gaat! Aan de andere kant is het essentieel dit te vertalen naar acties, de praktijk. Hoe zet ik de verkregen inzichten zodanig om dat je invloed krijgt in het veranderproces? En medewerkers spelen daarbij een cruciale rol. Voor goede communicatie en het creëren van betrokkenheid is samenwerking tussen de verschillende veranderpartners erg belangrijk.”